Andere gevelbekleding kan je veel onderhoud besparen

Gevelbekleding

Gevelbekleding vergt enige onderhoud, zeker wanneer het van hout is gemaakt. Hiermee bedoel ik niet alleen het schoonmaken. Nee, het vervelendste van het onderhoud vind ik het laten schilderen. Dit komt omdat het om de paar jaar moet gebeuren. Zelf liet ik het om de vijf jaar doen, zodat het hout zo min mogelijk wordt aangetast door de weersomstandigheden. Zou je dit niet doen dan leidt het hout hieronder en loop je de kans dat je het moet gaan vervangen. Alleen ben ik zelf niet nauwkeurig genoeg om het netjes in de verf te zetten.

Kunststof

Onderhoudsvriendelijke gevelbekleding

Gelukkig hebben mensen hier over nagedacht. Denk bijvoorbeeld aan Heering. Zij bieden namelijk een oplossing aan voor je houten gevelbekleding. Kunststof is vele malen makkelijker te onderhouden dan de houten variant. Je hoeft kunststof niet om de vijf jaar te laten schilderen. Je kiest zelf een van de verschillende kleuren uit, waarbij je geen zorgen hoeft te maken over het effect van de zon. Heering biedt meer dan 30 verschillende kleuren aan, waardoor je woning zijn geschikte uitstraling kan krijgen. Aangezien ik zelf niet wist of ik een nieuwe kleur wilde, besloot ik om gratis kleurenmonsters aan te vragen. Hierdoor kon ik gemakkelijk mijn keuze maken.