Dingen die je nog niet wist over Hilversum

We zijn bijzonder enthousiast over de mooie plaatsen en steden in ons land. Zo ook over Hilversum, want deze verborgen parel is nog lang niet door iedereen ontdekt. Zonde, want het is een fantastische plek om te wonen of op bezoek te gaan. Daarom vertellen we je graag enkele dingen over Hilversum die je waarschijnlijk nog niet wist. Bekijk ze hieronder meteen! 

Het is officieel geen stad 

De meeste mensen weten niet dat Hilversum eigenlijk geen stad is. Officieel dan, want verder heeft het natuurlijk veel meer weg van een stad dan van een dorp, maar Hilversum heeft nooit haar stadsrechten gekregen. Het is dus feitelijk nog een dorp! 

Is bijzonder groen 

Hilversum wordt ook wel eens een tuinstad genoemd. De gemeente investeert bijzonder veel in groenvoorzieningen in de openbare ruimte. Hierdoor is de natuur in harmonie met de plaats zelf en wordt het er in de zomer een prachtige groene oase. In de buurt is bovendien ook veel natuur te vinden, dus voor zij die houden van buiten én de stad is Hilversum een geweldige plek! 

Hilversum heeft een prachtig oud centrum 

Dit is misschien een iets bekender weetje, maar wat ons betreft nog niet bekend genoeg. Hilversum heeft een prachtig oud centrum en dat zou iedereen eigenlijk eens een keer gezien moeten hebben. Ga er dus eens langs in het weekend en kijk je ogen uit! 

Dat wist je nog niet he! 

Ga je op zoek naar een huurwoning Hilversum, dan weet je nu in ieder geval al het een en ander van de plaats af. We kunnen je Hilversum dan ook van harte aanraden als woonplaats, maar zoals in de vorige alinea beschreven werd ook om gewoon eens op bezoek te gaan. We hopen dat je dan net zo enthousiast wordt over Hilversum als wij zijn!