Documenten online aanvragen

vog aanvragen

Gelukkig kunnen er steeds meer documenten via internet aangevraagd worden, vaak is dit veel eenvoudiger en het scheelt je een hele hoop tijd. Een vrije middag of dag nemen is niet nodig, je hoeft geen afspraak te maken en je doet het wanneer je uit komt. Met een vog aanvragen is dit ook zo, de verklaring omtrent het gedrag is online aan te vragen op de website vog-aanvraag.info. Door eenvoudig een aantal gegevens in te vullen is de aanvraag snel gedaan.

Niet voor ieder beroep

Natuurlijk is niet voor iedere functie of beroep een verklaring omtrent het gedrag nodig, een vog aanvragen hoef je alleen te doen bij beroepen waarbij het wettelijk verplicht is. Maar een werkgever kan ook bepalen dat hij een verklaring wil zien, ondanks dat het niet wettelijk is vastgelegd. Taxichauffeurs en leraren zijn bijvoorbeeld beroepen waarbij het wettelijk verplicht is, maar ook als je met geld gaat werken bij een bank ontkom je er niet aan de verklaring aan te moeten vragen.

vog aanvragen

Vraag altijd een VOG aan

Je moet er nooit aan twijfelen bij een vog aanvragen of je dit wel of niet moet doen, zelfs als je zeker weet dat je een aantekening hebt op je strafblad. Het hangt er helemaal vanaf welke functie je wilt gaan vervullen, en wat voor strafbaar feit je hebt gepleegd. Heb je bijvoorbeeld 50 kilometer te hard gereden, heeft dit weinig te maken voor een functie als bankmedewerker. Solliciteer je als buschauffeur dan wordt het weer een ander verhaal. De combinatie van de functie en je strafblad bepaald of je de verklaring krijgt of niet.