Het kiezen van een rijschool, zo doe je dat!

Geslaagd

Ga je beginnen met rijlessen? Spannend! En je wilt natuurlijk een goede rijschool kiezen die helemaal bij jou past. Wil je rijlessen in Nijmegen? Dan moet je een rijschool kiezen die jou in deze regio kan ophalen voor een rijles. En zo zijn er meer zaken om rekening mee te houden.

Autorijden

Is het een goede rijschool?

Probeer een beeld te krijgen van de kwaliteit van de lessen van een rijschool. Je wilt natuurlijk de beste rijschool kiezen voor je geld. Je kunt vaak aan het slagingspercentage redelijk aflezen wat de kwaliteit van een rijschool is. Maar de beste manier om erachter te komen is door naar ervaringen van andere mensen te vragen. Zij zullen altijd eerlijk met je zijn. Neem vooraf ook altijd een proefles. Zo kun je erachter komen hoe ze lesgeven, en of de rijinstructeur bij je past.

De kosten

Hoewel de kwaliteit van rijschool het belangrijkste is, zijn de kosten ook niet onbelangrijk. Let er hierbij op dat de kosten van je theorie-examen hier meestal niet bij zitten. Je kunt er voor kiezen om dit bij een externe partij te doen, maar het is belangrijk om je theorie zo snel mogelijk te halen. Je kunt bij je rijschool vaak een pakket nemen om zo goedkoper uit te zijn. Zo krijg je bijvoorbeeld 25 lessen en het rijexamen. Let er hierbij op dat je zeker weet dat je een goede keuze hebt gemaakt betreft de rijschool. Want wanneer je eenmaal zo’n pakket hebt gekocht, kun je vaak niet meer terug.