Maak ik een kans op het winnen van de loterij?

Zit jij te twijfelen om mee te doen aan de loterij? Wil je weten hoeveel kans jij maakt om de loterij uiteindelijk te winnen? Dan ben je op deze pagina helemaal aan het juiste adres! Hier kan je er namelijk achter komen of het waard is voor jou om mee te doen aan de loterij. Veel mensen hebben hier namelijk een mening over, maar vrijwel niemand weet te vertellen hoe dit statistisch in elkaar steekt. Hoeveel mensen winnen er paar jaar? Om wat voor bedragen gaat het? En nog veel meer van dit soort vragen. Wil je weten of je een kans maakt op het winnen van de loterij? Lees dan snel verder om hier achter te komen!

Berekening

Een lot kost je 15 euro met 2,50 euro als extra kosten. Hiermee maak je de kans om een miljoen euro te winnen. Voor veel mensen is dit een mooie incentive om mee te doen aan de loterij. Een miljoen winnen is immers grote levensverandering. Maar is het realistisch om te denken dat je die miljoen daadwerkelijk zult winnen? Volgens een onderzoek in Ad in 2016 is dit niet het geval. De miljoenenprijs wordt verdeeld over 7 postcodes in Nederland. Dit betekent dat je enorm weinig kans maakt om hier tussen te zitten. Het is daarom aan te raden om jezelf goed te verdiepen in de kleinere winstpotten.

Verdiep jezelf in kleinere winstpotten

Wanneer je de kans wilt vergroten om te winnen is het verstandig om je te verdiepen in kleinere winstpotten. Dit houdt in dat je niet hoeft te kijken naar miljoenenprijzen, maar naar duizendprijzen. Onderzoeken wijzen uit dat je hier aanzienlijk meer kans mee maakt. Hier valt echter wel een belangrijke kanttekening te plaatsen: wanneer je teveel hebt verloren is een bankgiro loterij opzeggen wellicht je beste optie.