Medelijden hebben met een velg

Velgen en banden

Je komt ze vaak tegen, dan staan ze verloren aan de zijkant van de weg tegen een boom aan, te wachten op hun eigenaar. Normaal zijn ze met zijn viertjes, maar nu is het er maar eentje, je krijgt zelfs een beetje medelijden met het voorwerp. We hebben het hier natuurlijk over velgen. Als ze niet goed vast zitten, dan kun je er onderweg nog wel eens eentje verliezen. Het valt ook meteen op wanneer je er eentje mist, omdat er nog wel drie andere opzitten. Sommige velgen worden netjes aan de weg gelegd, andere worden juist meegenomen. Bijvoorbeeld bmw m velgen of bmw m performance velgen, laten mensen niet snel liggen.

Rondjes rijden

Als je een velg kwijt bent, dan rijd je meestal het stuk terug dat je voor het laatst gereden hebt. Vaak heb je wel snel door dat je velg verdwenen is en dat betekent dat die niet ver kan zijn. Als je net twee uur lang hebt gereden om op je bestemming aan te komen, dan ga je niet snel weer eventjes de hele route terug rijden om je velg te vinden, maar als je twintig minuutjes een rondje moet rijden, dan kun je deze moeite wel even nemen om hem te zoeken. En vaak ligt je verloren velg dan zielig tegen een boom aan te wachten op jou.

Niet zomaar terug plaatsen

Als je de velg dan heb gevonden, moet je wel eerst kijken of die nog wel goed is voor gebruik. Hij is er namelijk met een reden afgevallen. Wanneer een velg krom, beschadigd, gedeukt of verbogen is kan dit ook nog eens veel schade aan de auto zelf veroorzaken. Zo kunnen de schokbrekers slijten en wil lager harder en eerder kapot gaan. Je kunt merken dat een velg krom is aan het gedrag van de auto. Maar je kunt de velg ook goed checken voordat je hem weer terug op het wiel zet!