Tips voor het uitzoeken van een nieuwe eettafel

Een eettafel bepaald voor een deel de sfeer bij jou in huis, maar een eettafel moet ook functioneel zijn. Je wilt comfortable aan een tafel kunnen zitten zonder dat je lichamelijk klachten krijgt. Ook moet je aan de tafel gezellig kunnen eten en drinken met familie en vrienden. Aan een eettafel moet ook makkelijk schoon te krijgen zijn, je doet namelijk veel verschillende dingen aan een tafel denk aan spelletjes, serieuze gesprekken, knutselen en natuurlijk eten en drinken. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een eettafel die past bij jouw interieur  volgen Mister Tafel

Formaat 

Dat je moet kijken naar het formaat van de tafel weten de meeste mensen wel. Maar hoe zorg je ervoor dat een eettafel de juiste formaat heeft. Als je van te voren de ruimte op meet met een meetlint, kun je berekenen hoe groot de eettafel ongeveer moet zijn. Houdt er wel rekening mee met het opmeten van de muren dat er nog ruimte is om er eventueel tussendoor te lopen en. Ook is het handig om wat extra ruimte over te laten zodat je gewoon lekker kunt zitten. 

Als je nog andere meubelen hebt staan waar de eettafel tussen moet, meet je niet vanaf de muur maar vanaf het andere meubel meten. als je 1.00 meter a 1.20 meter aanhoudt weet je zeker dat je goed zit. 

Zitplekken 

Het is belangrijk om goed na te denken hoeveel mensen er ongeveer aan de tafel moeten zitten. Als er namelijk maar weinig mensen aan de tafel hoeft te is het verstandig om een kleinere eettafel te kiezen. Als er meer mensen aan de eettafel moeten zitten neem dan een grotere tafel. Let er wel op dat mensen genoeg ruimte hebben om te eten. Het is namelijk niet prettig om tijdens het eten elkaar aan te stoten. 

Vorm 

BIj het kiezen van de eettafel is het ook handig om te kijken naar de vorm van de tafel. Je hebt 4 vormen die het meeste voorkomen zijn: rond, vierkant, rechthoek en Ovaal. Iedere vorm heeft zo zijn eigen voordelen. Een ronde tafel is bijvoorbeeld handig als je kleine kinderen hebt. Ronde tafels hebben namelijk geen scherpe punten waar kinderen zich lelijk aan kunnen bezeren. Ook is een ronde tafel gezellig als gaat borrelen met vrienden of familie. De afstand tot het midden van de tafel is namelijk voor iedereen hetzelfde. Rechthoekige vorm is het meest populair van alle tafels. Een rechthoekige tafel is praktisch en past bijna in elke woonkamer of keuken. Ook is het handig om te kiezen voor een rechthoekige tafel omdat hij gemakkelijk te plaatsen tegen een bepaalde muur. Alle tafels zijn er in veel verschillende stijlen zoals een industriële tafel. Industriële eettafel kopen?  Bekijk dan het brede assortiment van Mister tafel op de website.