3 Interessante feiten over Italiaanse wijn

Italië staat al duizenden jaren bekend om zijn wijnproductie. Het land is namelijk gelegen op de perfecte plaats voor de bloei van wijndruiven. Elke streek ken zijn eigen Italiaanse druif met een uniek karakter, smaak en textuur. Er wordt gesteld dat er maar liefst 2.000 inheemse druivensoorten in Italië te vinden zijn! Het is dan ook geen verrassing dat velen maar al te graag een glas Italiaanse wijn willen proeven. In dit artikel vertellen we je waarom.

Italiaanse wijn kent een lange geschiedenis

De wijnproductie in Italië staat al sinds mensenheugenis bekend om zijn verbazingwekkende smaak. Italiaanse wijn wordt al meer dan 4.000 jaar geproduceerd, grotendeels dankzij het klimaat van het land dat perfect is voor de wijnbouw. Ben je op zoek naar een geweldige selectie van Italiaanse wijnen? Zoek dan eens op wijn van de boer voor fantastische, ambachtelijke eetwijnen met karakter!

De Italiaanse wijnproductie is de grootste ter wereld

Met de talloze Italiaanse druivensoorten is het een vanzelfsprekendheid dat het land de grootste wijnproductie ter wereld kent. Hoewel de wijnproductie de afgelopen jaren aanzienlijk is gedaald, worden er jaarlijks gemiddeld 6 miljard flessen gevuld met Italiaanse wijn! Dat is bijna voldoende om de hele wereldbevolking van een flesje wijn te laten genieten.

De gratis wijnfontein van Italië

Als jij een echte wijnliefhebber bent, dan is het waard om tijdens je volgende vakantie in Italië een bezoekje te plegen aan Caldari di Ortona. Dit kleine stadje kent namelijk een gratis wijnfontein die 24 uur per dag volstroomt met de lokaal verbouwde rode wijn! Deze unieke wijnattractie bevindt zich in de wijngaard van Dora Sarchese, gelegen op de Italiaanse pelgrimsroute van de Cammino di San Tommaso.

Wist je dat Wesley Sneijder naast voetbal ook een passie voor wijn heeft? Wesley heeft in samenwerking met een bekende wijnboerderij een wijn op de markt heeft gebracht, gemaakt van de delicate druif Nebbiolo. Deze wijn heeft een intense geur en vluchtig etherische smaak. Zoek eens op Borolo wijn kopen voor meer informatie.