4 Redenen voor een wintervakantie in Portes du Soleil

Wintersporten in een van de grootste skigebieden van Europa doe je in Portes du Soleil. Deze populaire streek kent maar liefst 600km aan pistes die de landgrenzen van Frankrijk en Zwitserland kruisen. Ben je op zoek naar een prachtige plek om de wintersportvakantie te vertoeven? Dan vertellen we je hier waarom Portes du Soleil het overwegen waard is. Lees dus snel verder!

Uitgerekt skigebied

Vrijwel iedereen wordt blij bij het zien van een rustige skilift. Tijdens een wintersportvakantie wil je natuurlijk zo min mogelijk in de rij staan! In Portes du Soleil heb je hier gelukkig niet zo veel last van. De uitgerekte streek beschikt namelijk over een uitgebreid skiliftennetwerk dat verschillende gebieden met uiteenlopende pistes met elkaar verbindt.

Een collectie van charmante bergdorpjes

Portes du Soleil staat naast zijn uitgerekte pistes, ook bekend om zijn authentieke dorpjes met waanzinnige berghutten. Het gebied geeft je een uitgebreide keuze voor het vinden van de perfecte accommodatie en de ideale après-ski gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan het skigebied Abondance, een rustiek uitziend valleidorpje 30 kilometers in het zuiden van het Geneva meer. Het dorp staat onder meer bekend om zijn prachtige wandelpaden en traditionele boerderijen.

Het uitzicht

De uitzichten en panoramataferelen die Portes du Soleil te bieden heeft zijn spectaculair, én in overvloed! De torenhoge pieken van gebergten zoals Dents du Midi (tanden van de middag) bieden je verschillende toppen die stijgen tot maar liefst 3.257 meter. Dit soort landschappen zijn simpelweg adembenemend en vrijwel overal in het gebied te bewonderen. Kijk op vakantiepark Portes du Soleil voor een uiteenlopend aanbod van chalets met indrukwekkende aanzichten!

Sneeuw en zonneschijn

Portes du Soleil, wat Poort naar de Zon betekent, ontvangt naast een flinke pak sneeuw ook overvloedig zonlicht. Hoewel de lagere hoogtes (900-2700 meter) ook geregeld te maken krijgen met wat gemengde neerslag, kun je gemakkelijk naar een andere vallei gaan die daar minder last van heeft en waarbij het zonnetje wél straalt! Let er wel op een goede skibril te dragen, want de reflectie van het zonlicht op de sneeuw kan schadelijk zijn voor de ogen.