De 3 populairste plaatsen om rijlessen te volgen

Als je oud genoeg bent mag je jouw eerste rijlessen gaan volgen. De een wilt direct beginnen terwijl de ander daar nog geen behoefte voor heeft. Hoe snel je het ook wilt doen, het is belangrijk dat je jouw eigen tempo gaat aanhouden. Hierdoor zorg je er voor dat je gemotiveerd genoeg blijft om het ook af te ronden en uiteindelijk een rijbewijs B te halen. We zien toch dat er de laatste jaren een flinke opkomst is in jongeren die vroeg willen beginnen met hun rijlessen. Maar wat zijn nu de drie populairste steden om rijlessen te volgen? Dat lees je hier!

Waarom zijn bepaalde plaatsen populair?

Een van de belangrijkste redenen is natuurlijk als een plaats of stad veel inwoners kent, dan heeft deze in potentie ook veel meer aanwas aan nieuwe leerlingen voor in de auto. Zo zie je dat de grote steden natuurlijk het populairst zijn, waarvan er eentje echt onverwachts is! Ook zie je dat steden waar veel vergrijzing is, flink achterblijven ten opzichte van de steden die bruisen en het moeten hebben van de studenten. Ook zien we dat ouderen vaker voor een spoedcursus kiezen omdat ze stiekem toch wel snel een rijbewijs willen halen.

Rotterdam

Je had het waarschijnlijk wel verwacht, maar Rotterdam is toch echt een van de populairste steden om rijlessen te volgen. We zien dat er veel jongeren in en rondom Rotterdam wonen wat er voor zorgt dat er ook veel animo is voor deze stad. Daarnaast is de snelweg in en rondom Rotterdam ideaal om lekker te oefenen hoe je moet filerijden.

Den Haag

De politieke hoofdstad is ook erg populair als stad om te lessen. We zien dat er veel rijscholen in Den Haag zijn en dat zal niet zomaar zijn toch? Veel leerlingen vinden het ook een leuke stad om in te rijden vanwege de drukte en omdat ze zo af en toe een hoop politieke mensen zien rondlopen.

Delft

Deze jongeren stad is de nummer 3 in ons lijstje. Waarschijnlijk had je een stad als Amsterdam verwacht, maar daar zien we dat de fiets het ideale vervoermiddel is juist vanwege de drukte. Hierdoor is het helemaal niet interessant om een rijbewijs te halen. En juist in Delft is het iets rustiger waar juist heel veel studenten rondlopen. In iedere krant of studentenblad zie je wel reclame met als kop “Rijschool Delft”. Kijk goed naar de ervaringen van anderen voordat je een groot pakket afkoopt.