Een opleiding volgen tot barbier

Veel mensen vergeten dat deze ambacht nog bestaat, maar toch is het steeds populairder aan het worden. Steeds meer mannelijke kappers hebben de ambitie om een echte barbier te worden. Dit ben je namelijk niet zomaar, een barbier voert echt vakmanschap uit en vaak moet je dit dan ook echt leren van een andere ervaren barbier. Zo blijft het een echt vak, en niet zomaar een kapper. Er zijn dan ook verschillende barbershops die opleidingen tot barbier aan bieden, maar dit wil je natuurlijk leren van de beste. Wil je meer weten over het volgen van een opleiding tot barbier? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Wat houdt een barbier zijn precies in?

Een barbier is iets heel anders dan een kapper. Een echte barbier is een kapper die alleen mannen knipt. Daarnaast wordt er daarbij gebruik gemaakt van traditionele technieken en ook van traditioneel gereedschap. Naast het knippen van het haar verzorgt een barbier ook het gezichtshaar van een man. De baard en de snor worden heel goed verzorgd en ook netjes bijgewerkt, sommige barbiers doen zelf het gezicht van de klant ook helemaal verzorgen volgens bepaalde technieken. Dit gebeurd niet bij een normale kapper voor mannen.

Waar kan je een opleiding volgen tot barbier?

Als je een echte barbier wilt worden dan moet je dit leren van een echte meester. Barbiers gebruiken dan ook al hele oude traditionele technieken en die moet je op de juiste manier aanleren. Een van de beste meesters om van te leren in Nederland is Schorem uit Rotterdam. Deze barbershop is heel erg bekend en biedt ook opleidingen tot barbier aan. Als je kijkt op https://schorembarbier.nl/ kan je precies lezen wat voor soort opleidingen zij aanbieden en ook hoe je jouw certificaat kan behalen.