Heerlijk geurtje, maar slecht voor de natuur

Veel verzorgingsproducten, zoals shampoo, conditioner en ook gezichtscrème bevatten parabenen en sulfaten. Door deze ingrediënten gaat het heerlijk schuimen en wordt het vuiligheid in de ons haar goed schoongemaakt, maar dit zijn wel synthetische ingrediënten dus eigenlijk slecht voor onze huid en slecht voor het milieu. Veel verzorgingsproducten werken tegenwoordig op natuurlijke basis en zijn bewuster geworden van het milieu en wat ook beter is voor de huid. Door een heerlijk geurtje aan de verzorgingsproducten te geven ruiken de producten wel erg lekker, maar kan de huid of het haar erg uitdrogen, ook hier wordt steeds meer naar gekeken. Er wordt bijvoorbeeld nu meer met etherische oliën of andere oliën gewerkt, zodat er toch een heerlijk geurtje zit aan het product, maar op natuurlijke basis.

Natuurlijke verzorgingsproducten en ‘gewone’ verzorgingsproducten?

In Nederland wordt een natuurlijk verzorgingsproducten, zoals natuurlijke gezichtsverzorging, pas officieel erkend als er op zijn minst 10% natuurlijke ingrediënten in het product zitten. Bekijk hier onze vegan gezichtsverzorging. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld vitamine C van een sinaasappel of etherische oliën, etc. Komt het product niet aan de 10%? Dan is het dus niet officieel een natuurlijk verzorgingsproduct, dan zitten er te weinig natuurlijke ingrediënten in. Maar hoe meer natuurlijke ingrediënten er in het product verwerkt zijn, hoe beter. Bij veel natuurlijke gezichtsverzorging zie je dit veel terugkomen, ze gebruiken steeds meer natuurlijke ingrediënten in de verzorgingsproducten, zoals Vitamine E en Vitamine C. Bekijk hier onze vegan gezichtsverzorging.

Schoonmaken is van groot belang

Veel cosmeticamerken proberen tegenwoordig ook meer natuurlijke ingrediënten te gebruiken in hun producten, zoals frambozen, bosbessen of geen kleur- en geurstoffen. Maar vaak blijven er toch veel synthetische ingrediënten cosmetica zitten, dit is slecht voor de huid. Als de huid niet is gereinigd voordat de cosmetica wordt aangebracht dan is de kans op acne of puistjes groter. Ook  kunnen mettertijd sneller fijne lijntjes ontstaan als er geen goed skin care routine bijgehouden wordt en de huid wordt schoongemaakt na het gebruikt van cosmetica. De poriën van de huid zitten op dat moment dicht tijdens het gebruik van de cosmetica en de poriën moeten dan weer gereinigd worden De huid moet kunnen luchten, zeker aan het einde van de dag als je gaat slapen.