Het belang van orthopedische schoenen

Als je last hebt van voetproblemen, pijn tijdens het lopen en daardoor je huis niet meer uitkomt dan is daar een oplossing voor. Veel mensen proberen eerst steunzolen of andere zooltjes uit. En ze hebben het goed recht natuurlijk! Veelal worden de problemen dan enigszins verholpen maar veelal ook niet. Dat komt doordat de klachten erger zijn dan gedacht. Op het moment dan steunzolen niet meer helpen is het tijd voor een orthopedische oplossing.

Pijnvrij lopen

Hoe fijn zou het zijn als je weer eens op een normale manier, zonder pijn kan gaan lopen. Je loopt al jaren met pijn en bent het inmiddels gewend. Maar toch kies je er voor om zo min als mogelijk te gaan lopen. Dit is niet goed voor je gezondheid en het gaat tevens in je koppie zitten. Laat daarom voorlopige orthopedische schoenen aanmeten. De schoenen worden aangemeten om jouw voeten te ondersteunen tijdens het lopen. Er wordt gekeken waar de pijnpunten liggen en om eventuele wonden te ontlasten. Dit moet ervoor zorgen dat jij weer geheel pijnvrij de straat over kan.

Vergoeding

Als je weet dat je een andere manier dan enkel voetzolen nodig hebt dan raden we je aan goed te kijken naar wat de vergoeding is bij jouw zorgverzekeraar. Als je ziet dat ze geen orthopedische schoenen vergoeden dan raden we je aan te switchen van verzekeraar. Want binnen het orthopedische schoentechniek vak wordt er weldegelijk naar jouw gezondheid gekeken. Op het moment dat jouw zorgverzekering de vergoeding accepteert kan jij weer vrolijk over straat lopen zonder je zorgen over te maken. Dit scheelt je een behoorlijk bedrag.

Kies voor professionals

We raden je aan om langs te gaan bij een professionele zaak waar ze een goed team aan professionals hebben. Ze zullen je adviseren over de beste mogelijkheden op het gebied van schoentechniek.

Meer verhalen