Het beste stappenplan om jouw magazijn in te richten

Het creëren van een magazijninrichting is een stuk lastiger dan het van te voren soms lijkt, veel inrichters van een magazijn zullen dit beamen. Daarom is het ook zeker aan te raden voordat je begint met het inrichten van een magazijn een stappenplan op te richten, zo weet je precies waar je alles neer moet zetten op het moment dat je ermee begint. Dit scheelt een hoop moeilijkheden en stress. Tevens is het handig een stappenplan van te voren op te zetten omdat dit je zal leren dat je dan beter de magazijnruimte kunt benutten. Van te voren kun je namelijk een duidelijk plan neerzetten.

Determineer alle verschillende factoren

De eerste stappen van het stappenplan zijn het bepalen van een aantal – zeer belangrijke – factoren. Het vaststellen van deze factoren zal je verder in het proces helpen een duidelijke indeling te maken en ervoor zorgen dat je geen dingen vergeet. Bepaal ten eerste wat er precies moet gebeuren in jouw magazijn. Dient het hele magazijn ingericht te worden of slecht een deel. Bepaal daarna of hierbij zoals je wilt wat daarvoor nodig is en of er nog externe bezigheden of mensen mee van doen hebben. Zijn er bijvoorbeeld nog verzamelaars van orders aanwezig of heb je nog ruimte nodig voor andere activiteiten. Bedenk hierbij ook of je de tijd en ruimte hebt om de goederen elders te stallen.

Herken de ruimte en de beperkingen

Voor de laatste stappen van je magazijninrichting is het vooral van belang dat je alles zo precies mogelijk doet, bepaal dus hoeveel volume je hebt en wat je hierin wilt plaatsen. Zorg er hierbij voor dat je alles zo precies mogelijk opmeet, zo kun je namelijk ook het beste je magazijn op papier inrichten en hoef je hierdoor niet te veel met marges te werken, dit scheelt ook later een hoop gedoe. Doe in deze laatste onderdelen ook onderzoek naar de technische mogelijkheden voor het opslaan, kun je bijvoorbeeld sommige goederen niet beter ergens anders plaatsen of kiezen voor een andere opslagmethode?