Hypotheek aanvragen: dit moet je weten

Ben je op zoek naar een woning? Dan ben je je vast ook al aan het verdiepen in het aanvragen van een hypotheek. Dit kan soms nog best ingewikkeld zijn, vooral als je nog niet zo veel hierover weet. Het is dan ook vaak verstandig om een hypotheekadviseur in te schakelen. Zij kunnen al jouw vragen beantwoorden en advies op maat geven. Wil je zelf wat meer kennis opdoen? In dit artikel geef ik je wat meer informatie over het aanvragen van een hypotheek.

Hoeveel kan je lenen?

Als je op zoek bent naar een huis is er natuurlijk één vraag ontzettend belangrijk: hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Wat jij maximaal kan lenen, is erg persoonsgebonden en kan je daarom niet zomaar ergens online vinden. Zo hangt het bijvoorbeeld af van je inkomsten en vaste lasten per maand. Om te berekenen hoeveel hypotheek jij kan krijgen, is er een online tool ontwikkeld die op basis van jouw persoonlijke gegevens uitrekent hoeveel jij ongeveer kan lenen.

Welke is het beste?

Er zijn veel verschillende partijen die hypotheken aanbieden. Maar welke past het beste bij jou? Je kan online verschillende hypotheken vergelijken. Via deze tool krijg jij een overzicht van bijna alle verschillende hypotheekaanbieders. Er worden meer dan 50 hypotheken onafhankelijk vergeleken. Hierbij kan je filteren op jouw gegevens en wensen. De beoordeling van de hypotheken worden gebaseerd op de hypotheekrente bij passeren, de geldigheidsduur van de hypotheekofferte, de mogelijkheid van het verlengen van de duur van de hypotheekofferte en of er kosten bij komen kijken wanneer je de hypotheekofferte wil annuleren.