Je auto laten ophalen 

Als je in bezit bent van een auto die niet meer te maken valt of je wilt van je oude auto af dan is autodemontage misschien wel een hele goede oplossing voor je. Wat moet je allemaal weten voordat je je auto verkoopt aan een autodemontagebedrijf?

Verkeerd beeld

Als het gaat om een sloperij of een autosloop hebben vaak mensen een heel verkeerd beeld in hun hoofd daarvan. Dat is erg onterecht, een autosloop is juist een heel goed iets, het is niet slecht voor het milieu en gaat verspilling tegen. De mensen bij een autodemontagebedrijf zijn gespecialiseerd in het inkopen van schadeauto’s en het demonteren van zulke auto’s. 

De bruikbare onderdelen halen ze uit de auto en verkopen het vervolgens weer door.  Dat is heel handig ook voor andere autobezitters. Die kunnen veel goedkopere auto-onderdelen halen, nu hoeven ze niet een geheel nieuw onderdeel aan te schaffen. Het is niet alleen stukken goedkoper, het is ook nog duurzamer, ze hoeven bijvoorbeeld geen nieuwe onderdelen te maken.

Auto verkopen

Wanneer je je auto verkoopt aan een autodemontagebedrijf krijg je vaak ook nog eens een vergoeding erbij ook wordt je auto gratis bij je deur opgehaald zodat je zo min mogelijk moeite hoeft te doen. De vergoeding die je krijgt voor je kapotte auto hangt van een paar factoren af. Het hangt van de staat van de auto af en hoe de onderdelen zijn die nog in de auto zitten.

Wat te doen met je schadeauto

Schadeauto’s worden helemaal leeg gemaakt zodat elk onderdeel van de auto een nieuw leven krijgt. Wanneer er onderdelen uit de auto worden gehaald gebeurt dit erg voorzichtig en precies dit doen ze om de onderdelen niet te beschadigen. De onderdelen die nog bruikbaar zijn worden eerst goed schoongemaakt en goed getest of ze het nog wel doen. Wanneer de onderdelen he doen wordt het opgeslagen en verkocht of gebruikt voor een andere auto’s. Als er alleen nog maar metaal over is wordt het metaal verkocht aan metaalverwerkingsbedrijven, daar wordt het vervolgens om gesmolten en andere dingen van gemaakt zodat er niets verspild wordt.