Vakantie in eigen land? Kies Texel als bestemming!

Wist je dat je voor grote witte zandstranden helemaal niet de grens over hoeft? In het uiterste noorden van het land vind je namelijk een reeks eilanden, waaronder Texel, die je naast prachtige stranden toegang geven tot ongerepte natuur, pittoreske dorpjes, adembenemende uitzichten en heerlijk eten. Denk jij er over na om van Texel jouw volgende eilandontsnapping te maken? Lees dan snel verder waarom!

Ontdek de natuurgebieden van het eiland

Texel is een Nederlands kunstwerk dat tot stand gekomen is toen men in de 17e eeuw twee eilanden aan elkaar verbonden. Daarnaast is er een enorm dennenbos aangeplant dat aanvankelijk was bedoelt voor de houtproductie. In de afgelopen twintig jaar is deze uitgestrekte natuur echter uitgeroepen tot natuurgebied en is het een van de twintig beschermde nationale parken in Nederland.

Lokale producten

Texel staat bekend om de fantastische lokale productie van onder meer bier, kaas, gerookte vis, jam en wijn. Probeer bijvoorbeeld de Texelse Skuumkoppe, een voortreffelijke speciaalbier gemaakt door de brouwmeesters van het eiland. In Texel vind je talloze geïmproviseerde winkeltjes die voor de woningen zijn geplaatst om bezoekers te laten genieten van hetgeen dat de eilandbewoners te bieden hebben. De vele Texelse producten ademen oer-Hollandse arbeid die je tegenwoordig niet zo snel meer op andere plaatsen vindt!

Idyllische uitzichten

Texel is beroemd om zijn enorme kuddes schapen. Er wordt ook wel gezegd dat er op Texel meer schapen leven dan mensen! En dat is zonder overdrijven, want het eiland kent slechts ongeveer 14.000 bewoners en telt meer dan 17.000 schapen. Daarom kan je op Texel uitgebreid genieten van de pastorale uitzichten met grazende schapen. En wil je er tijdens de winter warmpjes bij zitten? Dan is dit de perfecte plek om een lieftallig paar aan Texelse schapenwollen pantoffels of dekbedden en kussens op de kop te tikken!