Vijgenboom kopen

Bekijk hoe een vijgenboom kopen bij Tropic trees. Op de site zie je dat je voor minder dan drie tientjes al een leuk boompje hebt, en dat de prijzen oplopen tot prachtexemplaren. Maar bovenal, een vijgenboom kopen doe je heel simpel online bij Tropic trees Hengelo. Het is vrij eenvoudig om voor een vijgenboom te zorgen, en altijd is een vijgenboom in je tuin hebben een opvallende verschijning. Dit vanwege het feit dat een vijgenboom zelden kaal is. In ieder geval laat de vijgenboom in de herfst de bladeren niet vallen. Lees verder over een vijgenboom kopen en daarvoor zorgen in ons koude landje.

Tropic trees geeft tips hoe voor de boom te zorgen

Evenals een vijgenboom kopen eenvoudig gaat is ook de zorg voor de boom eenvoudig. Enkel het kan weleens lijken alsof de boom dood gegaan is. Vele seizoenen achtereen is de boom het hele jaar door groen, en dan ineens na een periode van strenge vorst worden in het voorjaar de bladeren bruin en vallen uit. Het is dan een kwestie van de twijgjes terug snoeien tot ongeveer 25 cm en in mei, misschien pas juni, komen er nieuwe blaadjes aan de boom. Hetzelfde geldt met als de stam gebarsten is. Je kan er alleen niets tegen doen, de boom moet zichzelf herstellen.

Je kan ook voor een andere boom, struik, of plant kiezen

Mocht je een vijgenboom kopen en in een koud klimaat houden te lastig vinden, je kunt bij Tropic trees voor iets anders kiezen. Zij hebben een groot assortiment exotische bomen zoals de vijgen- olijf- en palmboom in verschillende formaten, en struiken zoals de druif. Sommigen moet je echt naar binnen halen als de winter invalt, anderen moeten als een bescherming tegen de vorst een vliesdoek krijgen, maar bij velen heb je geen omkijken. Bijvoorbeeld een druif in de koude grond, als die maar in de volle zon staat, dan heb je er niets aan te doen.