Waarom zou je wel naar de fysio moeten gaan?

Een gezond lichaam is voor iedereen een belangrijk streven. Het is daarom goed om er zuinig op te zijn en er goed naar te luisteren. Net zoals dat je lichaam voldoende gezonde voeding nodig heeft, is het ook belangrijk om genoeg te bewegen. Graag wil je ook dat dit soepel gaat zonder al te veel last van je spieren of andere ongemakken. Misschien ben je geneigd om je hierover heen te zetten en te denken: ach, dat gaat wel weer een keer over. Maar op den duur kun je bepaalde signalen niet meer negeren. Als je pijn in je rug hebt na de minste of geringste activiteit, of als je je arm steeds lastiger kan optillen, dan is het zeker geen overbodige luxe om eens een bezoekje bij de fysio te brengen.

Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut kan je helpen om je lichaam beter te laten functioneren en bepaalde ongemakken en pijn bij je wegnemen. Alle klachten die met bewegen te maken hebben kunnen worden behandeld. Denk aan rugklachten, een blessure of schouderpijn. Ook bij artrose, reuma en een hernia kan de fysiotherapeut uitkomst bieden. Bij bepaalde spierziekten of andere ziekten of aandoeningen zoals osteoporose of COPD kan de fysio je leren hoe je verantwoord beweegt met deze bepaalde ziekten of aandoeningen. Advies en het doen van oefeningen kunnen je goed helpen om actief te blijven op een manier die voor jou werkt. Het is daarom zeker de moeite waard om een afspraak in te plannen als je last hebt bij het doen van bepaalde activiteiten.

Fysiotherapie in de buurt

Als je naar de fysio wil gaan kun je kijken welke praktijk bij jou in de buurt zit. In Utrecht zit Movamento, fysiotherapie Utrecht. Handig als je in Utrecht of in de buurt hiervan woont. Bekijk de mogelijkheden online en dan vindt je vast en zeker passende hulp voor jouw klachten.