Wat je moet weten over het rijden van lange afstanden op je motor

Heb je pas een nieuwe motor gekocht en wil je die gebruiken voor een trip naar Parijs of Italië? Dan wil je zeker weten dat je goed voorbereid op pad gaat en geen dingen mist. Waarschijnlijk heb je een hoop vragen en moet je je nog verdiepen in dit onderwerp.

Motor rij klaar

Voordat je op pad gaat wil je zeker weten dat je motor rij klaar is. Zorg ervoor je motor goed te laten nachecken zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan wanneer je onderweg bent. Je wilt lang comfortabel kunnen zitten bij lange afstanden. Je wilt een zadel wat hard is, niet te hard maar ook niet te zacht waardoor je erin wegzakt. Door een harde zadel wissel je om de paar uur van houding en houd je het langer uit. Ook wil je niet dat je zadel voorgevormd is.

Neem de juiste spullen mee

Wanneer je weet waar je naartoe gaat, met wie je gaat en hoe lang je weg bent is het tijd om de juiste spullen in te slaan en in te gaan pakken. Een handige tip is eerst rond te vragen in je omgeving hoe zij dit hebben gedaan. Verder kun je alvast een lijst maken met spullen die je nog niet in huis hebt en kun je je online inlezen. Tegenwoordig is het mogelijk alles online te bestellen. Van een rij pak tot een online helm kopen. Zo bespaar je ook nog eens tijd.

Genieten!

Vergeet niet dat je vakantie begint op het moment dat je de motor opstapt. De gehele weg kun je genieten van alles om je heen en neem hier ook vooral de tijd voor. Neem pauze wanneer je moe wordt en ga niet door. Je bent niet alleen een gevaar voor jezelf, maar ook voor anderen.