Zo beleef je een leuke kerst met kantoor

Voordat je het weet is het weer kerst. De meeste bedrijven pakken flink uit met de kerstviering en maken hiervan een onvergetelijke dag voor hun medewerkers. Waar de één het feestje op kantoor viert, huurt de ander en externe locatie in. Hoe dan ook, er zijn genoeg mogelijkheden om met iedereen van het kantoor een leuke kerst te organiseren. Maak er een dag van om nooit te vergeten!

Organiseer een kerstlunch

De meeste medewerkers willen liever niet in het weekend meedoen aan een kerstviering op het kantoor. Organiseer daarom juist doordeweeks de kerstviering! Zo heeft iedereen even een dagje vrij en kunnen zij helemaal losgaan om vervolgens in het weekend weer bij te komen. Uiteraard kun je het zelf zo gek maken als dat je wilt. Om een leuke, maar beschaafde kerstviering te houden, kun je ook iets organiseren zoals een kerstlunch voor bedrijven. Dit kan ook tussen de werkzaamheden door, zodat er geen vrije dag ingesteld hoeft te worden.

Stel een thema in

Maak van de kerstviering een extra leuk feestje, door een thema in te stellen. Laat bijvoorbeeld iedereen komen in een foute kersttrui of organiseer juist een heel chique feest, waarbij iedereen heel netjes gekleed moet komen. Vervolgens kun je grappige en leuke foto’s maken met iedereen gekleed in het thema. Dit kun je weer delen op social media, plaatsen op de website of hangen in een mooie lijst op het kantoor.

Organiseer spelletjes en workshops

Wil je de hele dag volmaken met de kerstviering? Dan kun je leuke spelletjes spelen op kantoor. Denk hierbij aan groepsopdrachten, waarin medewerkers in teams moeten werken en leuke prijzen kunnen winnen. Zo leer je je collega’s ook weer op een andere manier kennen en kun je onwijs lachen met elkaar. Om het programma van die dag een beetje gevarieerd te houden, kun je ook workshops geven. Bijvoorbeeld op het gebied van koken of juist een onderwerp wat weer relevant is en te maken heeft met het bedrijf zelf.