3 tips hoe jij een nieuwe bedrijfsnaam kan verzinnen

Ben jij van plan om een nieuwe bedrijfsnaam te bedenken? Of wil je zelf een bedrijf starten maar vind je het lastig om een goede naam te verzinnen? Dat kunnen we goed begrijpen. Het lijkt tegenwoordig wel of alles al bedacht en geregistreerd is. Daardoor moet je creatiever dan ooit zijn om er ook nog eens tussenuit te springen. Zo zorg je er voor dat je uniek bent in wat je doet. Graag helpen we je op weg om een nieuwe bedrijfsnaam of productnaam te verzinnen.

Goede omschrijving

Een goede bedrijfsnaam kan een goede omschrijving zijn van wat je gaat verkopen. Hierdoor kan je er voor kiezen om het heel beschrijvend te maken waardoor mensen direct snappen wat jij doet. Het is niet aan te raden om een al te lange bedrijfsnaam te kiezen. Veel mensen gaan het namelijk afkappen of afkorten waardoor ze nooit de volledige naam van jouw bedrijf zullen uitspreken. Als je dit niet erg vindt dan is dat geen probleem natuurlijk. Let wel dat als je een heel beschrijvende naam bedenkt dat je hier later ooit eens mee in de problemen komt als je andere producten of diensten gaat verkopen die niet bij die naam passen.

Bekijk vertalingen

Niet geheel onbelangrijk is het dat het wel verstandig is om jouw bedrijfsnaam, als je deze hebt bedacht, ook te vertalen. Of om te kijken wat dit woord betekent in het buitenland. Je bent namelijk niet de eerste die een naam heeft bedacht welke eigenlijk een scheldwoord in het buitenland is.

Pas op met namen

In een heleboel branches is het normaal om je bedrijf te hernoemen naar jouw eigen naam. Bedenk goed of je dit wilt. In sommige branches kan het te lokaal overkomen. Maar het voordeel is dat als mensen dan met jou spreken dat ze zich dus gewaardeerd voelen als de directeur tijd voor ze vrijmaakt. Zo heeft het voor en nadelen. Bedenkt jezelf altijd goed om een ding echt te doen: handelsnaam checken. Zo weet je zeker dat wat je bedacht hebt niet al geregistreerd is door een ander.