Het grote verschil in matras maten: dit moet je weten

Goed slapen

Matras maten, wat moet je ermee? Wat is het voordeel van een matras van 210 of 220 meter lengte? En waarom zou je kiezen voor een breedte van 180 in plaats van 140? Soms zie je door de matras maten het bos niet meer. Lees hier welke maat bij jou past.

boxspring

90 centimeter: eenpersoons

Een bed met een breedte van 90 centimeter is in principe altijd bedoeld als eenpersoonsbed. Natuurlijk kun je er met iemand in slapen maar het zal niet goed zijn voor je nachtrust. Een breedte van 90 centimeter is voor een persoon alleen echter genoeg om comfortabel de nacht door te brengen.

120 centimeter en 140 centimeter: de twijfelaar

Een bed met een breedte van 120 centimeter is een twijfelaar. Wanneer een matras 140 centimeter breedt is, wordt het ook vaak een twijfelaar genoemd. Deze maat is geschikt om alleen in te slapen als je graag wat meer ruimte hebt. Je kunt er ook met zijn tweëen in slapen al zal dit voor sommige mensen echt te klein zijn. De twijfelaar is wel prima voor twee kinderen om in te slapen. 

Boxspring beige

160, 180 en nog groter

Een bed met een breedte vanaf 160 wordt gezien als een tweepersoonsbed. Echter zijn er steeds meer mensen die kiezen voor matras maten van 180 centimeter in breedte of zelfs nog breder. Hierdoor hebben beide slapers de ruimte om te draaien in hun slaap, iets wat goed is voor je nachtrust.