In welke branches zijn portofoons zo handig

Je ziet ze vast wel eens lopen, mensen met portofoons in hun handen. Ze lopen, al pratend, druk heen en weer. Vraag jij jezelf af of het gebruik van een portofoon systeem ook geschikt is binnen jouw markt of bedrijf? We leggen je graag uit waar dit systeem perfect geschikt voor is. Hierdoor heb je een streepje voor op de rest.

Evenementen

Uiteraard kan je bij evenementen, als organisator, niet zonder portofoons. Waarom? Bijvoorbeeld bij een festivalterrein lopen misschien wel honderden werknemers rond waar je in direct contact mee moet kunnen komen. Je loopt vaak niet zomaar even van het ene eind naar het andere eind om wat te vertellen. Als er een calamiteit is kan je precies het juiste team te pakken krijgen. Stel je wilt de beveiliging spreken omdat er veel drugs naar binnen is gesmokkeld dan moet je hen hier op aan kunnen spreken. Is er brand? Sta direct in contact met je collega’s om een handige oplossing te bedenken.

Horeca

Ideaal in de horeca zijn de portofoon oortjes. De serveersters krijgen vaak vragen of klachten van de gasten omdat er bijvoorbeeld iets is met het eten. Door de portofoon oortjes staan ze in direct contact met de keuken en kunnen ze veel problemen direct laten oplossen. De gasten blij en het personeel blij. Daarom zijn portofoons binnen de horeca een must have!

Olie & gassector

Je kan er bijna niet omheen maar binnen de olie en gassector is het ontzettend belangrijk om snel te kunnen handelen. Een gas of olielek kan voor grote gevolgen zorgen. Zeker als er niet direct tegenop getreden kan worden. De brandweer moet met absolute spoed gebeld kunnen worden. Als jou personeel dus iets merkt kunnen ze door middel van de portofoons direct handelen en alles doorzetten. Voorkom gevaarlijke situaties!