Kom in beweging en ga wandelen

Wandelen, zoals bijvoorbeeld het inmiddels bekende ommetje is een gezonde manier van bewegen, die door steeds meer mensen ontdekt wordt. De hersenstichting besteed daar niet voor niets veel aandacht aan. Bewegen in de frisse buitenlucht is zeker nu heel belangrijk, om voldoende weerstand op te bouwen en te houden.

Een blokje omgaan ofwel een ommetje maken

In het begin kost het misschien moeite om je ertoe te zetten elke avond een blokje om te gaan. Maar al snel zul je ontdekken dat een luchtje scheppen voor het slapen gaan ook veel voordelen heeft. Het is een ontspannende manier om de dag af te sluiten. Daarbij is het een weldaad voor de zintuigen om de frisse avondlucht op te snuiven. En de stilte op straat werkt als een soort van mindfulness. Sowieso ook goed om even los te zijn van de digitale prikkels die altijd om ons heen zijn en onze zintuigen geen rust geven.

Hoe hou je het vol?

Vind je het lastig om het wandelen vol te houden en jezelf steeds weer te motiveren? Dan zijn leuke blokje om apps, die je in je eigen buurt kennis laten maken met nieuwe routes vast iets voor jou. Of misschien heb je een extra steuntje in de rug nodig van een bach bloesem therapeut. Vraag gerust advies om uit te zoeken wat jij nodig hebt om gemotiveerd te blijven!

Wandelen om af te vallen

Het voordeel van wandelen is ook dat het goed is ter ondersteuning als je af wilt vallen. Wist je dat volgens de Gezondheidsraad hard lopen niet beter is dan wandelen, wat veel mensen denken. Wandelen heeft ook nog het voordeel dat het beter vol te houden is.

Een Amerikaanse studie heeft ook aangetoond, dat je met wandelen meer vet verbrand dan altijd gedacht werd. Een uurtje flink doorstappen kan dus echt het verschil maken, al zal je niet gelijk de calorieën van een stuk appeltaart met slagroom wegwerken. We geloven natuurlijk niet in sprookjes.

Wandelen op het strand

Lekker uitwaaien op het strand, met de zoute wind in je gezicht. En dan het liefst met blote voeten in het mulle zand, of door het water lopen aan de vloedlijn. Als ik zelf een vol hoofd heb, of overprikkeld ben, ga ik het liefst een strandwandeling maken. De zeelucht helpt mij echt om mijn hoofd weer leeg te maken.