Linkbuilding uitbesteden? Houd hier rekening mee!

Het kan voorkomen dat je op zoek bent naar een bedrijf dat betrouwbaar is en je online aanwezigheid kan verstreken. Hierbij is het echter wel goed om rekening te houden met een aantal factoren als je aandacht wilt besteden aan linkbuilding uitbesteden. In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten bespreken waar je op moet letten als je wilt gaan kiezen voor linkbuilding uitbesteden. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt zonder dat je hier achteraf voor verrassingen komt te staan. Aanvullende vragen naar aanleiding van dit artikel? Vraag ze dan aan een onafhankelijke adviseur.

Een betrouwbare partij voor linkbuilding uitbesteden

Het eerste waar je aandacht aan dient te besteden is het selecteren van een betrouwbaar en ervaren SEO bureau dat zich heeft bewezen in linkbuilding. Hierbij is het goed om grondig onderzoek te doen waarbij je het portfolio bekijkt. Het is bij linkbuilding aan te raden om voor een bureau te kiezen dat bewezen heeft dat ze kwalitatieve linkbuilding kunnen verstrekken voor klanten. Kunnen ze dit niet aantonen? Dan is het aan te raden om verder te gaan kijken zodat je zeker weet dat je na verloop van tijd wel een goede keuze zult maken.

Begrijp de strategie

Elk bedrijf hanteert zijn eigen strategie. Het is daarbij van belang om de benadering van het bureau te begrijpen voordat je daadwerkelijk besluit om met het bedrijf in zee te gaan. Zorg dat ze aansluiten bij jouw doelen en waarden. Hierbij is het goed om naar de technieken te kijken die ze gebruiken. Welke methodes worden bijvoorbeeld gebruikt om websites te benaderen en in hoeverre doen ze aan het ontwikkelen van content? Transparantie is enorm belangrijk bij linkbuilding uitbesteden. Tot slot is het ook altijd goed om de strategie te toetsen of deze in overeenstemming is met de ethische richtlijnen. Als dit namelijk niet het geval is, kan je na verloop van tijd straffen opgelegd krijgen en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Stel duidelijke doelstellingen op bij linkbuilding uitbesteden

Voordat je aan de slag gaat met linkbuilding uitbesteden is het van belang om duidelijke doelstellingen te stellen. Communiceer hierbij de doelstellingen en de resultaten die je verwacht met het bureau. Hierdoor hebben beide partijen een houvast waar aan gedacht moet worden. Een voorbeeld van een doelstelling kan bijvoorbeeld zijn het verhogen van het organisch verkeer. Zorg altijd dat het bureau begrijpt wat je wilt bereiken zodat de strategie daarop afgestemd kan worden.

Rapportage is van belang

Tot slot is het voor linkbuilding uitbesteden ook van belang dat een professioneel SEO bureau regelmatig rapportages en metingen aanbiedt. Hierbij is het goed om het bureau te vragen hoe de voortgang zit en welke linkbuilding activiteiten er worden uitgevoerd. Een goede rapportage geeft namelijk inzicht in de verkregen links, de kwaliteit en de mogelijke impact. Ben jij benieuwd hoe een dergelijke rapportage eruitziet? Vraag het dan na bij een specialist zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken. Zonder rapportages weet jij immers niet wat er gebeurt en wat de resultaten zijn en dat wil je absoluut voorkomen.