Mooi afgewerkte muren

Ongeveer 20 jaar geleden is glasvezelbehang populair geworden in Nederland. Het materiaal waarvan het is gemaakt, glasvezel kon redelijk goedkoop in grote hoeveelheden worden geproduceerd. Het behang is gemaakt van geperst of geweven glasvezel, de variant ervan staat ook wel bekend als glasvlies en renovlies.  Dit geperste behang is vrij van structuren en helemaal glad afgewerkt. Het gebruik van deze soorten behang hebben een aantal voordelen, zo kun je het gebruiken voor iedere kamer. Huiskamer, hal of kinderkamer maakt niet uit het past overal.

glasvezelbehang

Soorten behang

Glasvezelbehang heb je in verschillende motieven, het zogenaamde visgraatmotief is functioneel en erg mooi om te zien. Heb je een muur met kleine scheurtjes dan is het ook zeer geschikt, zonder veel te doen werk je de scheurtjes weg en voorkom je verdere schade aan de muur. Verf het een leuke kleur en je hebt een compleet nieuwe mooie muur in je kamer. De wandafwerking is ook brandvertragend omdat het zeer moeilijk brandbaar is, dus het komt ook ten goede aan de veiligheid voor je woning. Het meest gewaardeerd aan het behang is de structuur, deze blijft ook behouden als je de muur verft.

Structuur blijft behouden

Veel mensen zijn bang als je glasvezelbehang verft dat de structuur dan verloren gaat. Daar hoef je niet bang voor te zijn. In combinatie met het behang kun je vrijwel iedere verfsoort gebruiken. Voordeel is tevens dat het behang vrij stootvast is, de muur onder het behang zal niet snel kapot gaan door stoten. Tegenwoordig zijn er al soorten behang die zorgen dat het geluid wordt gedempt. Deze soorten zijn dikker maar geven een prima isolatie af. Het is ook geschikt om de muur te verstevigen, daarna kun je er gewoon overheen behangen.