Nieuwe klanten genereren doe je zo

nieuwe klanten genereren

Leads en klanten: daar draait het om als je ondernemer bent. Natuurlijk wil jij graag de focus op je bedrijf zelf maar nieuwe klanten genereren is eigenlijk het belangrijkste. Zonder klanten geen werk, immers. Hoe je die klanten vindt? Deze tips helpen je op weg.

nieuwe klanten genereren

online marketing helpt je op weg

Met een redelijk budget kun je een online marketingbureau vragen om je te helpen met de online vindbaarheid. In deze wereld is veel te bereiken, als je weet waar en wat je moet doen. Je kunt zelf beginnen met sociale media, maar een goed vindbare site kan ook het verschil maken. Dit is vaak wel een investering voor op de lange termijn want je hebt die klanten niet ineens de volgende dag binnen. Dit proces kost tijd.

Bel en doe acquisitie

Ben je bereid om veel tijd te investeren om nieuwe klanten te zoeken, dan kun je op de ouderwetse manier acquisitie doen. Bel bedrijven uit je doelgroep op, probeer een afspraak te maken en verkoop jezelf. Let op dat dit wel vermoeiend is en relatief weinig oplevert. Je moet het echt leuk vinden, anders moet je er niet aan beginnen.