Vacatures installatietechniek als leidinggevende en uitvoerder

vacatures installatietechniek

Wanneer je zoekt naar vacatures installatietechniek vind je zowel leidinggevende als uitvoerende functies. In een leidinggevende functie ben je minder met je handen aan het werk en heb je een coördinerende en analyserende rol. Daarnaast zijn er nog vacatures voor leerling – installateur, waarbij je werk en opleiding combineert en diverse andere functies zoals werkvoorbereider installatietechniek, tekenaar/modelleur en projectleider installatietechniek.

Vacatures installatietechniek vragen om……..

Harde werkers. In de uitvoering ben je niet bang om je handen vies te maken en je kunt goed zelfstandig werken. Als leerling installateur ga je minimaal één dag naar school en werk je de andere dagen samen met een ervaren collega. En als leidinggevende kun je goed analyseren, bijstellen, communiceren en je opstellen als een daadkrachtige leider.

Projectleider installatietechniek

Wanneer je een baan als projectleider invult, ben je verantwoordelijk voor het bedenken, ontwerpen, begroten, begeleiden en uitvoeren van projecten. Je bent verantwoordelijk voor een team en bewaakt de planning en het vastgestelde budget. Je hebt contact met de opdrachtgevers en bent het aanspreekpunt voor je collega’s bij problemen.

Werken als installateur

Als installateur kun je werken aan verschillende technische of elektrotechnische systemen. Het is een verzamelnaam voor verschillende beroepen en jouw baan bepaalt waar jij je vooral mee bezig houdt. Denk aan het plaatsen van een CV ketel, airco of verwarming, riolering en sanitaire voorzieningen, gas – en waterleidingen of elektriciteitsdraden, stopcontacten en andere voorzieningen die met elektra te maken hebben.

Plaatsen, controleren, onderhoud en storing

Na het plaatsen van dergelijke installaties is het belangrijk dat er regulier onderhoud plaatsvindt. Je spoort problemen op, voert reparaties uit en komt in actie bij storingen. Je maakt je werkplek na afloop schoon en je voert het afval af. Indien er sprake is van een meerprijs bespreek je dit met de klant of met je leidinggevende.

Functie in sales of management

In grotere bedrijven zijn er sales functies te vinden. De sales manager of sales engineer verkoopt de machines of technieken aan geïnteresseerde ondernemers. Daarnaast houdt hij de huidige klantenkring tevreden door veel in contact te blijven en problemen accuraat op te lossen. De sales engineer is werkzaam in de buitendienst. In een managementfunctie werk je veelal op kantoor. Een manager in de installatietechniek heeft een leidinggevende functie, houdt de administratie bij, stuurt het team aan en beheert de prospects. Competenties voor deze functies zijn: je kunt projectmatig werken, beheerst de Nederlandse en bij voorkeur ook de Engelse taal. Je bent flexibel en resultaat gedreven.