Verschillende soorten hekken

Hekken zijn onmisbaar geworden voor ons. We hebben ze nodig voor het beveiligen van verschillende soorten terreinen, zoals een bedrijventerrein of gewoon onze eigen tuinen. Je hebt hekken in verschillende kleuren, vormen, soorten en maten. Voor elk terrein is er wel een bijpassend hek te vinden. De verschillende soorten hekken zijn onder andere sierhekwerk, dubbelstaafmat hekwerk, enkel staafmathekwerk, spijlenhekwerk, gaashekwerk en een balustrade. Een hekwerk kan dienen ter versiering, beveiliging of afbakening van een bepaald gebied of gedeelte.

Functies van de hekken

Gaashekwerk is het goedkoopste van alle soorten hekwerk, maar zeer functioneel. Je kunt het hekwerk gemakkelijk aan allerlei situaties aanpassen.

Spijlenhekwerk is het meest stevige hekwerk en verkrijgbaar in klassieke en moderne vorm.

Sierhekwerk dient eigenlijk puur ter decoratie en is dus minder geschikt voor het beveiligen van een bepaald terrein.

Een balustrade is de meest prijzige soort. Dit moet vaak geheel op maat worden gemaakt en ook aan vele eisen voldoen voordat het goedgekeurd wordt.

Een dubbelstaafmat hekwerk is een combinatie van gaas- en spijlenhekwerk. Het ziet er mooi uit, maar is ook zeer stevig en kwalitatief goed. Het is daarom zowel geschikt als decoratie en beveiliging. Twee vliegen in één klap dus! Bij MT hekwerken vind je een goed dubbelstaafmat hekwerk.

Prijzen van een dubbelstaafmat hekwerk

Indien je interesse hebt in een dubbelstaafmat hekwerk is het handig om te rekenen op een bepaalde prijs. Bij een dubbelstaafmat hekwerk zit je tussen de 15 en 80 euro per vierkante meter, afhankelijk van wat je wensen precies zijn. Ook moet je rekening houden met de kosten voor het monteren. Meestal is het wenselijk als dit gedaan wordt door een monteur, omdat je natuurlijk niet wil dat het hekwerk scheef komt te staan. De kosten voor een montage liggen tussen de 10 en 30 euro per meter. Als je kosten wil besparen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen zoals het oude hekwerk zelf verwijderen en het nieuwe hekwerk zelf ophalen in plaats van te laten brengen.