Wanneer gebruik je een RVS schroef?

schroeven

Bij het plaatsen van een bestelling voor een bepaald type schroef is het van belang om er rekening mee te houden dat voor schroeven geldt dat ze gemaakt kunnen zijn uit tal van verschillende soorten materialen. In eerste instantie kan je bijvoorbeeld vaak kiezen voor exemplaren die zijn gemaakt van verzinkt staal. Bovendien is het eveneens zo dat je kan kiezen voor het aanschaffen van een zogenaamde RVS schroef. Het betreft hier een type schroef welke er bekend om staat zoals de naam reeds aangeeft te zijn vervaardigd uit RVS. Met andere woorden, ze leent zich uitstekend voor gebruik buiten de woning. Ben jij ook van plan om een dergelijke schroef aan te kopen? De informatie hier op deze pagina vertelt er je alles over wat je moet weten. Zo zie je zeker niets over het hoofd. 

Wat zijn RVS schroeven?

Om te beginnen doen we er goed aan om eerst even te kijken naar wat een RVS schroef nu precies is. Zoals de naam eigenlijk al een beetje weggeeft geldt voor dit type schroef dat ze is gemaakt van RVS. Hierdoor is ze bestand tegen niet alleen roest, maar ook tegen corrosie. Het hoeft niet gezegd dat de schroeven hierdoor bijzonder geschikt zijn voor gebruik buiten evenals in omgevingen waarin sprake is van een hoge luchtvochtigheid. Bovendien zal er eveneens vastgesteld kunnen worden dat voor dit type schroef eveneens geldt dat ze kan worden ingezet voor heel wat uiteenlopende klussen zoals:

  • De montage van schuttingen;
  • Het monteren van dakbeschotten;
  • De plaatsing van vlonders buiten;

Ook in stallen wordt er vaak gebruik gemaakt van RVS schroeven voor wat bijvoorbeeld het plaatsen van de voederbakken betreft. Er dient eveneens rekening mee te worden gehouden dat er enkele niet onbelangrijke nadelen zijn verbonden aan het gebruik van dit type schroef. Zo beschikken ze over een stevige hardheid en onbuigzaamheid waardoor ze wat eerder kunnen afbreken dan de exemplaren die zijn gemaakt van verzinkt staal. Hier dien je dus wel aandachtig voor te zijn. 

Verschillen met schroeven van verzinkt staal

De informatie hierboven heeft het je reeds aangegeven, de RVS schroef is lang niet het enige exemplaar dat is terug te vinden op de markt, integendeel. Daarnaast beschik je immers eveneens over de mogelijkheid om te kiezen voor een schroef die is gemaakt van verzinkt staal. Indien je hiervoor kiest zal je kunnen vaststellen dat deze over het algemeen aanzienlijk minder bestand is tegen zowel roest als corrosie. Met andere woorden, indien je een bepaald karwei buitenshuis dient uit te voeren is het altijd een goed idee om te kiezen voor een exemplaar gemaakt van RVS. 

Buiten klussen? Maak gebruik van een RVS schroef!

Ondanks het feit dat er aan het gebruik van de RVS schroef dus duidelijk ook een aantal nadelen verbonden zijn blijft dit in de praktijk wel veruit de beste keuze wanneer je behoeften hebt aan een geschikte schroef om buitenshuis gebruik van te kunnen maken. Heb je behoeften aan een grotere hoeveelheid aan exemplaren? In dat geval is het altijd een aanrader om ervoor te kiezen om deze allemaal samen aan te kopen. Op deze manier kan je niet alleen soms rekenen op een kwantumkorting, maar kan ook de verzending zomaar helemaal gratis worden. Benieuwd naar meer mogelijkheden? Bekijk dan ook eens tellerkopschroeven.