Welke accu past bij je elektrische damesfiets?

Een elektrische damesfiets is tegenwoordig erg populair. En niet alleen bij de wat oudere verkeersdeelnemer die wat minder kracht heeft om hard te kunnen trappen op zijn of haar fiets. Ook bij de jeugd is de elektrische fiets in trek. Als het hard waait of je heuvelop gaat is het dan ook erg makkelijk als je hierbij wat ondersteuning krijgt.

Verschillen tussen dames- en herenmodel

Vroeger bestonden er verschillende modellen voor dames en heren waarbij de herenfiets voorzien was van een extra stang die het frame meer versteviging gaf. Tegenwoordig bestaan deze modellen ook nog maar kiezen steeds meer mannen voor een damesfiets omdat op- en afstappen daarmee een stuk makkelijker gaat. Daarnaast zijn de damesmodellen ook stevig genoeg om het gewicht van een man te kunnen dragen.

Kies een geschikte accu

Fiets,gears,bicycle,bike

Een elektrische damesfiets is voorzien van een accu en een hulpmotor. Deze motor begint direct te werken nadat je druk zet op de trappers. De accu is in diverse soorten koop. Afhankelijk van je fietspatroon kies je de accu die daar het beste bij past.

Kenmerken diverse accu’s

Een accu die veel gekozen wordt is de Li-Ion. Deze accu is niet zo heel klein maar heeft wel een lang uithoudingsvermogen. De accu is wel duurder dan de NiHM variant maar deze gaat dan ook minder lang mee. Als je een accu wilt hebben waar je erg lang mee kunt doen dan kies je het beste voor de LiPO accu. Deze is een stuk duurder in aanschaf maar ontlaadt minder snel dan de andere twee en is bovendien klein van stuk dus handzaam in het gebruik.

Laden is eenvoudig

Een elektrische fiets is ook voorzien van een klein schermpje aan het stuur waarop je kunt zien hoe vol de accu nog is en of je deze al dient op te laden. Het merendeel van de accu’s kun je losmaken van de fiets zelf en mee naar binnen nemen om op te laden met behulp van een oplader die je eenvoudigweg in het stopcontact steekt. De accu heeft gemiddeld een aantal uur nodig om geladen te worden.