Zo kun jij duurzamer leven

Duurzaamheid is de trend van nu. Niet alleen is het een trend, maar erg belangrijk voor onze planeet. Het lijkt lastig, maar iedereen kan een steentje bijdragen aan een beter milieu. De meeste mensen nemen al vaker de fiets of trein in plaats van de auto of eten minder of geen vlees. Hoe kun je thuis ook duurzamer leven? In dit artikel hebben we een aantal tips gedeeld hoe je thuis ook duurzamer kunt leven.

Recyclen

Oude of kapotte elektronische spullen weggooien in een afvalcontainer is niet milieubewust. Breng het naar een recyclepunt in de buurt van je huis. Je kunt online zoeken naar een recyclepunt bij jou in de buurt. Zo hoef je niet lang te sjouwen met je elektronica. Tegenwoordig kun je bij veel elektronicazaken je oude mobiele toestellen inleveren en korting krijgen op een nieuwe mobiele telefoon. Hiermee proberen providers recyclen aantrekkelijker te maken.

Duurzaam afval

Kies thuis voor een slimme afvaloplossing. Ben je van plan te verhuizen? Kijk bij je nieuwe huis of het een groene wijk is en er gebruik wordt gemaakt van slimme afvaloplossing. Is dit niet het geval of vallen deze huizen buiten je budget? Probeer in huis zo veel mogelijk gebruik te maken van slimme afvaloplossingen.

Zuinig met je spullen omgaan

Probeer langer je elektronica producten te gebruiken. Tegenwoordig kun je elk jaar wisselen van smartphone en blijven er nieuwe modellen op de markt komen. Probeer hier niet te veel in mee te gaan en gebruik je huidige smartphone langer dan normaal.

Kleding inleveren

Ook kun je kleding inleveren tegen korting. Zoek online een naar winkels die dit doen. Je kunt je oude kleding meenemen en inleveren en zo ontvang je een waardebon met korting op je volgende aankoop. Hiermee proberen winkels recycling te stimuleren en klanten aan te leren langer met spullen te doen.