Tweedehands heftruck kopen? Dat doe je met deze tips

Heftrucks zijn vaak hard nodig. Er zijn immers veel producten die niet getild kunnen worden door mensen. Heftrucks worden vaak gebruikt in magazijns,in de bouw en bijvoorbeeld de logistieke sector. Er worden dan vaak pallets en andere grote producten opgetild. Maar hiervoor moet je natuurlijk wel een goede heftruck hebben. Je kunt er voor kiezen een nieuwe te halen. Maar een heftruck tweedehands oftewel een occasion, heeft vaak meer voordelen. Wat deze voordelen zijn en waarom het dus is aan te raden een tweedehands heftruck te kopen zal nader worden toegelicht. 

Tips die je op weg kunnen helpen

Voordat je een tweedehands heftruck aanschaft is het belangrijk dat je een aantal tips in gedachte houdt. Allereerst moet je weten of de heftruck vooral voor in de binnenlucht of vooral in de buitenlucht gebruikt zal worden. Ook is het goed om te weten hoeveel uren en dus hoe intensief je hem wilt gaan gebruiken. Let ook op de doorrijhoogtes en gangbreedtes. De heftruck moet er natuurlijk wel doorheen kunnen. Kijk de heftruck altijd goed na. Hij kan er misschien goed uitzien maar misschien zijn er verborgen gebreken aanwezig. Kijk dit altijd na. Check ook of de heftruck over een geldig veiligheidscertificaat beschikt. Je wilt natuurlijk niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Ben je geïnteresseerd in het kopen van een occasion? Kijk dan even bij heftruck discounter

Onderhoudsbeurt van de heftruck

Als je je heftruck hebt aangeschaft is het belangrijk deze goed te onderhouden. Het zou natuurlijk zonde zijn als de heftruck minder goed functioneert omdat hij niet goed wordt onderhouden. Door dit regelmatig te doen zorg je ervoor dat je lang zult kunnen genieten van je aankoop. Zorg ervoor dat je elke dag het oliepeil controleert maar ook alle andere vloeistoffen. Laat de heftruck ook elke maand controleren op het functioneren van de motoren, of de banden nog deugen en of alle veiligheidsvoorzieningen nog goed werken. Zo zorg je ervoor dat je heftruck zo lang mogelijk mee gaat.