Welke kledingstijl past bij jou?

Iedere persoon is anders en zo verschilt ook de kledingstijl per persoon. Tegenwoordig heb je in zowel winkels als webshops onwijs veel keus uit verschillende soorten kledingstukken, dat het soms best een opgave kan zijn om een item te vinden die bij jou past. Hoewel je veel dingen mooi kan vinden, wil het niet zeggen dat de kleding bij je past of je figuur niet mooi tot zijn recht laten komen. Om er achter te komen welke kledingstijl bij jou past, geven we je graag een aantal tips!

Lichaamsvorm

Ten eerste is het goed om te kijken naar je lichaamsvorm. Ben je bijvoorbeeld erg klein en tenger? Kies dan liever niet voor oversized kleding. Andersom geldt hetzelfde. Ben je iets langer of voller? Kijk dan goed naar de lengte van de kleding en of deze niet te strak zitten. Je kunt natuurlijk je figuur mooi laten accentueren door kleding. Met simpele accessoires, zoals een riem, kun je bijvoorbeeld je heupen mooi uit laten komen. Probeer hier dus een beetje mee te spelen bij het uitzoeken van kleding.

Lifestyle

Kies niet alleen kleding dat mooi staat bij je figuur, maar ook wat past bij je lifestyle. Als je bijvoorbeeld veel buiten bezig bent, is het verstandig om kleding te kopen dat niet snel kapot kan gaan en dat makkelijk te wassen is. Of werk je bijvoorbeeld veel op kantoor? Dan is nette en formele kleding meer geschikt. Kies in ieder geval voor kleding waar jij je goed in voelt. Dit straal je ook uit!

Stylingadvies

Als je geen idee hebt wat je zelf eigenlijk mooi vindt en wat bij je lichaam past, kun je ook vragen om stylingadvies. Zo krijg je een compleet advies over welke kleding mooi staat bij jou, maar bijvoorbeeld ook hoe je deze kan combineren met diverse accessoires en horloge merken.